Declaració de Primàries Barcelona de suport als catalans discriminats per motius racistes

Equip Primàries Barcelona

Última modificación: %1$s a las %2$s

Arran de l’assassinat del nord-americà George Floyd a càrrec de la policia, al món sencer s’ha despertat una onada de protesta i rebuig contra el racisme amb el nom #BlackLivesMatter.

Desafortunadament, a Catalunya no som aliens a aquesta discriminació. A més del tracte violent i de fer de la diferència un fet ofensiu per insultar catalans pel color de la pell, a Catalunya hi afegim l’exclusió cultural i identitària d’aquells catalans que no són blancs. Aquesta exclusió es percep en el tracte majoritari que la majoria de catalans blancs donem a aquestes persones, que sovint ho han denunciat. I és que aquests compatriotes sovint són tractats com a estrangers a la seva terra, on han nascut, on han crescut, on s’han educat, on han fet arrels. És gent que denuncia que la majoria els parla en castellà només perquè veuen que són persones ètnicament diferents, malgrat que parlen i entenen la llengua pròpia del seu país i desitgen ser atesos com la resta en la mateixa llengua amb què es comuniquen, en català.

Primàries Barcelona vol mostrar el suport a aquests catalans: no hi ha ningú que tingui dret a dir-vos d’on sou ni a negar-vos l’atenció en la vostra llengua, el català. LA VOSTRA DISCRIMINACIÓ ÉS LA NOSTRA EXTINCIÓ: negar-vos la identitat i la cultura catalanes contribueix a eliminar la identitat i la cultura catalanes, identitat i cultura que van néixer fa centenars d’anys al nostre país, que expliquen la nostra història i el nostre tret genuí com a col•lectiu i en una llengua en què milions de persones han après a dir les seves primeres paraules.

No discriminar-nos entre nosaltres és el primer pas per preservar i normalitzar d’una vegada la nostra cultura i la nostra identitat i fer un pas més per erradicar qualsevol expressió de racisme a Catalunya.