El manifest ‘Tanquem Catalunya’ impulsat des de Primàries Catalunya supera les 100.000 adhesions

Equip Primàries Barcelona

Última modificación: %1$s a las %2$s

El manifest #TanquemCatalunya promogut pel moviment de Primàries Catalunya que reclama al Govern de Catalunya el confinament total i tancament perifèric de Catalunya supera ja les 115.000 adhesions en només 5 dies.

Aquesta dada ens confirma que som molts els catalans que reclamem la intervenció immediata del Govern Català per tancar Catalunya. Considerem que no hi ha ‘causa justa’ més justa ni necessària que la de la protecció de la vida i seguretat dels ciutadans, el dret dels catalans a protegir-se de la millor manera està essent ultratjat.

Exigim una gestió rigorosa d’una pandèmia altament contagiosa que requereix del confinament i tancament perifèric dels territoris -com els experts sanitaris no paren d’aconsellar i que països europeus estan posant en pràctica.

Per això mateix, demanem a la Generalitat de Catalunya i al seu President Joaquim Torra, que en aquestes hores greus executi la responsable decisió anunciada de protegir els ciutadans de Catalunya no només demanant-los a ells un solidari confinament sinó donant les ordres necessàries per a fer-ho efectiu.

Per una altra banda i en la mateixa línia d’accions governamentals, exigim que des del Govern de Catalunya es garanteixi el material sanitari i d’autoprotecció que els hospitals i ciutadans catalans necessiten per encarar les properes setmanes. En aquest respecte, ens interessa en especial que la Generalitat s’impliqui en les oportunes propostes i iniciatives ciutadanes d’autoorganització per la fabricació de peces dels respiradors o altres tipus de material necessari, a fi i efecte, que tots aquests esforços es vegin optimitzats i els metges, sanitaris, professionals de la neteja hospitalària, puguin continuar fent amb tota la protecció, l’espectacular i brillant tasca que estan fent dia rere dia en els centres hospitalaris.

Un cop més, i les que facin falta, agrair la tasca de tot el personal mèdic que són cada dia lluitant a primera fila, a tots els equips de recerca treballant incansablement per trobar l’aturador al contagi i, també, a tots aquells treballadors, autònoms o petits empresaris que cada dia aixequen la persiana o acudeixen al seu lloc de treball per tal que tots nosaltres tinguem les primeres necessitats cobertes.

Aprofitem aquesta nota de premsa per transmetre el nostre sentit condol als familiars i amics de les víctimes de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Per acabar i dedicat a tots vosaltres a qui enviem aquesta nota de premsa, jornalistes i professionals del periodisme, mitjans de comunicació públics i privats:

En els últims mesos són unes quantes les iniciatives a les que heu donat una ampla i extensa cobertura sense haver arribat, en alguns casos ni d’aprop, al nombre d’adhesions que aquesta campanya està tenint, apel·lem a la vostra vocació d’informadors perquè aquesta tingui la visualització que es mereix. Volem sumar moltes adhesions, perquè volem que el president Torra i el ‘govern efectiu’ que ens governa es sentin totalment legitimats -i així ho puguin justificar internacionalment- per fer allò que han anunciat repetidament que volen fer: tancar Catalunya, per responsabilitat, com a causa justa, perquè ens hi va la vida!