El manifest ‘Tanquem Catalunya’ aconsegueix més de 63.000 adhesions en un dia

Equip Primàries Barcelona

Celebrem l’exitosa acollida del manifest #TanquemCatalunya (tanquemcatalunya.cat) perquè significa que la demanda que fem d’un executiu Català responsable que aporti mesures i eines concretes perquè la ciutadania i petits empresaris puguin fer un seguiment total al confinament, és compartit per molts ciutadans que angoixats veuen com la irresponsabilitat del govern espanyol, afecta dramàticament la seguretat dels catalans.

Considerem essencial que les intencions expressades pel Govern de la Generalitat de confinar Catalunya internament i perifèrica, es duguin a terme amb caràcter urgent i immediat tal i com aconsellen noms experts com el del president del Col·legi de metges de Barcelona, Jaume Pedrós o de l’investigador Oriol Mitjà.

En aquest sentit, instem al govern de Catalunya que no permeti que les seves assenyades declaracions a favor del tancament, es vegin reduïdes a una altra gesticulació buida; aquest cop els morts, malauradament, ja els tenim als hospitals.

Aprofitem aquesta nota de premsa per transmetre el nostre sentit condol als familiars i amics de les víctimes de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Un cop més, i les que facin falta, agrair la tasca de tot el personal mèdic que són cada dia lluitant a primera fila, a tots els equips de recerca treballant incansablement per trobar l’aturador al contagi i, també, a tots aquells treballadors, autònoms o petits empresaris que cada dia aixequen la persiana o acudeixen al seu lloc de treball per tal que tots nosaltres tinguem les primeres necessitats cobertes.

Pensem que cal un responsable i efectiu acte de sobirania per part del govern, cal fer ús del seny solidari que avui clama i reclama: #tanquemCatalunya. No hi ha causa més justa que la protecció de la vida dels ciutadans, revertim el despropòsit de l’estat espanyol i seguim les pases de tants altres països europeos que com nosaltres diuen: per separat, millor! #quedatacasa

Trobareu el manifest #TanquemCatalunya en aquest enllaç: tanquemcatalunya.cat