Catalunya no pot legitimar una consulta no refrendària quan tenim vigent el mandat vinculant del 1r d’Octubre

Equip Primàries Barcelona

“És una desautorització al sostingut vot refrendari i electoral de la gent que dicta independència, i ens aboca a la perpetuació de la submissió dels catalans” , afirma la portaveu de Primàries Barcelona, Anna Arqué

Des de Primàries Catalunya – Barcelona considerem que hi ha hagut un malentès induït al voltant del debat sobre les anomenades taules de govern.

Per una banda hi hauria la taula entre els governs Espanyol i Català. L’Estat, dirigit pels mateixos actors que han promogut la repressió a la població catalana, ja ha dit que no negociarà l’aplicació del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

D’altra banda, hi haurà la pre taula promoguda per la Generalitat, que és on teòricament Catalunya faria front comú amb entitats i altres partits per defensar l’amnistia i l’autodeterminació. Si es volen excloure actors polítics contraris a fer efectiu el mandat democràtic d’independència seria oportú que els objectius de les taules incloguessin la independència. Els companys de viatge els marquen els objectius i s’ha de ser congruent i coherent.

En tot cas, tant si hi ha presència d’En Comú – Podem, com si no, les taules, seguint la manipulació que els partits han dut a terme a través del Tsunami i de la campanya “Sit & Talk”, són el preludi per a arribar a una consulta no vinculant de caràcter autonomista i que retornarà el debat públic als temps de “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”.

Els partits del govern català promovent un segon referèndum estan deslegitimant el mandat democràtic del 1r d’Octubre i rebaixant la força negociadora dels catalans en l’escena internacional. El suport al govern de l’Estat i a les taules sense mediació internacional, han acabat relegant el conflicte català a un afer intern.

Mentre celebrem que els eurodiputats electes puguin recollir les seves actes, la justícia i la victòria simbòlica que això representa, no podem deixar de denunciar com al mateix temps el Govern Català desobeeix la sentència de la més alta instància judicial europea (TJUE) i no ha alliberat els ostatges polítics catalans. Legitimant així les autoritats espanyoles per sobre de les europees i catalanes.

Observem amb preocupació com ambdós partits sobiranistes han abandonat la paraula “independència” de l’escena pública. Per Primàries, l’única taula acceptable amb l’Estat és aquella que respecti els vots i els successius mandats d’independència que en referèndum i amb majories absolutes parlamentàries successives han atorgat els ciutadans al Govern de Catalunya.

Equip Primàries Catalunya – Barcelona