Primàries Barcelona: “Qualsevol pacte que doni el govern al PSOE del 155 és una irresponsabilitat”

Equip Primàries Barcelona

Des de Primàries Barcelona volem expressar la nostra disconformitat amb qualsevol pacte que faciliti un govern amb els partits del 155, sigui al nivell que sigui

Expressem el nostre profund desacord polític amb ERC pel que sembla serà un acord per a la investidura de Pedro Sánchez al capdavant del Govern espanyol. Un executiu que ha demostrat de manera evident, fins i tot contravenint instàncies internacionals, que l’estat no garanteix la divisió de poders.

Facilitar la investidura d’un govern espanyol responsable de l’agressió violenta soferta pel jovent en els fets d’octubre de 2019, del segrest de ciutadans dels CDRs acusats falsament de terrorisme, així com del captiveri dels presos i preses polítics catalans, és del tot inacceptable. ERC permet un executiu responsable directe de la repressió i de l’obstaculització de l’exercici de la democràcia i de la vulneració de Drets Polítics i dels Drets Humans a Catalunya. Conscients del què suposa, ho farà sense consultar a la militància, en l’enèsima prova de falta de democràcia interna en el si dels partits.

Des de Primàries Barcelona reclamem obertament als dos partits de Govern, Juntsxcat i ERC, aprofitar qualsevol oportunitat que la força del vot de la gent els atorga, per fer evident la necessitat que Espanya té d’assumir el mandat reiterat d’independència si vol tenir cap possibilitat de tenir un govern espanyol viable.

“Tenim la possibilitat d’enviar un missatge diàfan: Si el qui vol governar l’estat espanyol no accepta negociar el mandat democràtic de les urnes catalanes que de manera sostinguda i reiterada dicten independència i, per tant, no està disposat a discutir els termes de la independència de Catalunya; no pot obtenir el suport dels partits catalans independentistes perquè seria una irresponsabilitat facilitar la clau del poder i l’autoritat del màxim òrgan polític de l’estat espanyol -on encara ens troben sotmesos- a qui demostra una evident manca de compromís amb els estàndards democràtics del S. XXI que es basen, precisament, en el respecte al resultat del vot democràtic i pacífic de la gent”, Anna Arqué, portaveu.

Afavorir qualsevol govern al PSOE, com el que també ha pactat i manté amb JuntsxCat a la Diputació de Barcelona, és totalment contradictori amb els discursos que després es fan des dels faristols dels partits. Són una mostra de retòrica hipòcrita i resten credibilitat internacional a l’independentisme. En aquest sentit Arqué considera que “Tant JuntsxCat com ERC prioritzen els seus interessos de partits al bé del país. No cal que es vagin criticant els uns als altres perquè la seva renúncia a fer efectiu el mandat del 1r d’Octubre demanant un altre referèndum, també des del Consell x la República, o la seva tolerància amb el partit responsable dels empresonaments i l’exili, és compartida per ambdós partits del govern autonomista i del tot inexplicable”.